Girişimcilik ile Hayalperestliği Karıştırmamak Lazım

by Bayilik Lobisi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Pantheon Kulübü’nün düzenlediği, Gelecek Vaat Eden Liderler Akademisi’nde öğrencilerle bir araya gelen Mediasa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı, “Girişimcilik ve hayalperestliği birbirinden tamamen ayırmak gerekir, körü körüne gözü karalığın girişimcilikle asla bir ilgisi yok” dedi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrenci kulübü “BİLGİ Pantheon” Türkiye’nin önde gelen iş insanlarını Gelecek Vaat Eden Liderler Akademisi’nde, BİLGİ’li öğrencilerle buluşturdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Mediasa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı, Gürallar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat ile Günaydın Et ve Restaurantlar’ın Kurucu Ortağı Cüneyt Asan, 11 Aralık Cuma günü BİLGİ santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte, kendi kariyer öykülerini ve tavsiyelerini öğrencilerle paylaştı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Pantheon adını, 2 bin 500 yıl önce Atina’da inşa edilen ve tanrıların buluştuğu tapınaktan alıyor. Yunanlı mimarların hayallerinin bir imgeye dönüştüğü güzel bir eser olan tapınak, aynı zamanda insanlık vizyonunun da çok özel bir göstergesi. Öğrencilerimizin de kulüp çatısı altında, hem vizyonları hem de eylemleriyle bu dünyaya önemli katkılarda bulunacaklarına inanıyorum” dedi.

“Farklılaşmaya kendimizden başlamalıyız”
İstanbul Bilgi Üniversitesi Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ın moderatörlüğünü üstlendiği etkinliğin ilk oturumunda konuşmacı olan Mediasa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Sabancı, girişimcilik ve hayalperestliği birbirinden ayırmak gerektiğinin altını çizdiği konuşmasında “Cahil cesaretinin, körü körüne gözü karalığın girişimcilikle asla bir ilgisi yok. Her cesaretli kişi potansiyel bir girişimci demek yerine, her donanımlı kişi potansiyel bir girişimci demenin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Ancak akıllı, hazırlıklı ve birikimli bir kişi ne zaman cesur, ne zaman ürkek olacağını bilir” dedi.

Her şeyin hızla birbirine benzediği günümüzde, farklılaştırma ve kişiselleştirmenin önemine de değinen Sabancı, “Farklı olmaya önce kendimizden başlamamız gerekiyor” dedi.

Sabancı gençlere en az iki dil öğrenmeleri, öğrenciyken iş deneyimi kazanmaları, bolca seyahat etmeleri, teknolojiye hakim olmaları, kendilerine vakit ayırmaları, kendi kararlarını verebilecek ve uygulayabilecek kadar cesaretli olmaları tavsiyelerinde bulundu.

“21. yüzyıl tıpkı bilgisayar oyunları gibi”
Oturumun diğer konuğu Gürallar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat ise yaratıcılık, yenilikçilik ve değişimin öneminin altını çizdiği konuşmasında, “20’inci yüzyılda başarılı bir iş insanı olmak için insiyatif almak, çok çalışmak ve sebat etmek yeterliydi. Satranç oyunu gibi; düşün, doğru stratejiyi kur ve kararlılıkla uygula. Ancak 21’inci yüzyılda hepimizi farklı sınavlar bekliyor. Hepimizin bildiği gibi 21’inci yüzyıl tıpkı bilgisayar oyunları gibi. Hangi alanda, nereden ne geleceğini hiçbirimiz kestiremiyoruz. Dolayısıyla odak noktanız belli olmalı ve hedefe hızla gitmelisiniz. Aksi takdirde tıpkı bilgisayar oyunları gibi ‘game over’ olursunuz” şeklinde konuştu.

“Sevdiğiniz işi yapın mutlu olun”
Etkinliğin ikinci oturumunda öğrencilerle bir araya gelen Günaydın Et ve Restaurantlar’ın Kurucu Ortağı Cüneyt Asan ise gençlere sevdikleri işi yapmaları ve çok çalışmaları tavsiyesinde bulunarak “Çalışacaksınız, yorulacaksınız, inanacaksınız. Neye ihtiyacınız var? Ne İstiyorsunuz? Neyi Başarmak istiyorsunuz?” sorularına yanıt bulmalısınız” dedi.

Benzer İçerikler

Yorum Yaz

×

Merhaba!

Bayiliklerle ilgili bilgi almak için danışmanlarımızla iletişime geçebilir ya da bayiliklobisiofficial@gmail.com mail adresine mail atarak bilgi alabilirsiniz..

× WhatsApp Danışma Hattı