Köye dönüş desteği nasıl alınır

by Bayilik Lobisi

Pandomi döneminde birçok kişi köyüne dönmeyi tercih etti. Köyünde tarlaları bahceleri olan bireyler şehir yaşamının zorluklarından da bir nebzede olsa kurtulmak için köye dönüşü tercih ettiler. Köyde yaşam tabiki ekonomik zorluklar varsa zordur. Köye dönüşü devlet teşvikleriyle daha cazip bir hale getirdi ve bir çok kalemde desteklemelerde bulunuyor.

Hale hazırda çifcimize  tohum,gübre ve mazot desteklemesine devam etmektedir. Şehirden göçü ters yöne akıtmak için ve tarım,hayvancılığın gelişmesinin önünü açabilmek içinde köye dönüş destekleme projelerini hayata geçirdi.

Köye dönüş desteği nedir nasıl alınır ?

Devlet tarafından köye dönüşü ve yatırımı teşvik etmek için bir çok desteklemeler mevcuttur.

Bunlar  büyük ve küçükbaş hayvancılık, lavanta, kekik gibi bitki yetiştiriciliği.

Bir çok gencimiz işsiz olduğu için  düşük maaş alarak çalışmak zorunda kalıyor. Ayrıca köylerinden uzakta oldukları gibi kiraya zor yetecek maaşlarıyla geçinmeye çalışıyorlar. Devletin, gençlerin önünü açtığı ve bir nebzede olsa içlerini rahatlatan bir destek projesi ile karşımıza çıktığı projeye Köye Dönüş Desteği adı verilmektedir.

Bu proje bir çok gencimiz için büyük bir iş imkanı olmuştur. Küçük şehirlerde, köylerde işsiz bir çok genç nüfus vardır. Özellikle memleketini bırakıp dışarı gitmek istemeyen gençler için çok büyük bir avantaj olmuştur. Köylerde işsiz olan ya da köyüne geri dönerek tarım, hayvancılık gibi işlerle kendi işinin patronu olmak isteyen genç çiftçiler başvuru için geç kalmayın.

Köye Dönüş Hibesi
Köye dönüş projelerinden yararlanmak isteyen girişimcilerin aşağıdaki şartlar altında başvuru yapmaları gerekmektedir.

Büyükbaş, inek, manda, sığır ve gebe düve için 30 bin TL. köye dönüş kredisi verilmektedir. Küçükbaş, koyun, keçi almak için 30 bin TL. hibe verilmektedir.
Tavuk çiftliği kurmak için, hindi, kaz, ördek ve salma tavukçuluk için köye dönenlere kredi imkanı .Diğer kümes hayvanı yetiştiriciliği için 30 bin TL. köye dönme kredisi verilmektedir.

Hangi Sektörlere Köye Dönüş Desteği Veriliyor?
Kültür mantarı yetiştiriciliği yapana,Tıbbı ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapana,Her tür ve cinsten fide, fidan ve süs bitkisi yetiştiricilerine, Kapama meyve bahçelerine, Hayvancılık yapanlara,

Köye Dönüş Başvuru Şartları Nelerdir?
18 yaşından gün almak yani reşit olmak gerektiği gibi 41 yaşını doldurmamış olmanız gerekmektedir. Okur – yazar olmak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Her hangi bir yerde ücretli çalışmamak. Açık Öğretim ve UZEM hariç her hangi bir okulda öğrenci olmamak. Vergi mükellefi olmamak. Esnaf ve sanatkar olmamak.
Bu proje kapsamında diğer hibe programlarından yararlanmamış olmanız gerekmektedir.

Başvuru Yapmak İçin Gerekli Evraklar ve Belgeler

Öncelikle Tarım ve Orman Müdürlüğüne konuyla ilgili dilekçe yazmanız gerekir.

Kimlik belgesi fotokopisi,
İkametgah belgesi,
İşin yapıldığı yere ait kira sözleşmesi ve ya tapu gereklidir.
İş yapılan yer kendinize ait ise tapu belgeleri.
Projeniz ile ilgili eğitim belgesi,
Ücretli çalışmadığınızı gösteren için SGK’ dan alınmış bir belge,
Okur – yazarlık belgesi ya da diploma.
Küçükbaş hayvancılık içeriğimizden hayvancılık faaliyetlerinin nasıl yapılacağı ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Projeden Yararlanmak İçin Nasıl ve Nereye Başvuru Yapılır?
Köye dönüş kredisi ve 30 bin lira olan genç çiftçi destek başvurusu için, dilekçe ve gerekli evraklar ile İl ya da İlçe Tarım ve Tarım Müdürlüğüne başvuruda bulunabilirsiniz. Köye dönüş çiftçi desteği için başvuru yapmayı düşünenler geç kalmadan başvurularını yapmaları gerekir.

Benzer İçerikler

Yorum Yaz

×

Merhaba!

Bayiliklerle ilgili bilgi almak için danışmanlarımızla iletişime geçebilir ya da bayiliklobisiofficial@gmail.com mail adresine mail atarak bilgi alabilirsiniz..

× WhatsApp Danışma Hattı