“Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu” Kuruluyor

by Bayilik Lobisi

Yeni girişim ve inovatif yatırıma devlet desteği geliyor. 200 milyon Euro ile başlayan ‘Türk büyüme ve inovasyon fonu’nun neredeyse tüm sektörlerde beş katı kaldıraç etkisi yaratmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hazine, KOSGEB, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve Avrupa Yatırım Fonu yenilikçi, teknoloji odaklı firmaları destekleyecek yeni bir proje başlattılar. “Türk büyüme ve inovasyon fonu” ile ilk etapta 200 milyon Euroluk destek sağlayacak. KOSGEB Başkanı Recep Biçer fonun, hızlı büyüme potansiyeline sahip iş fikri ve erken aşamadaki işletmelere bir finansman seçeneği oluşturacağını belirterek, “İstanbul Risk Sermayesi Girişimi taahhüt ettiği süreci, yatırımlarını başarıyla tamamladı. Taahhüt ettiği 160 milyon euro ile 1.5 milyar euroluk kaldıraç işlevi gerçekleşti” dedi.

İLK ADIM ATILDI
Fon’a Hazine 60 milyon Euro, KOSGEB 60 milyon Euro, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası 20 milyon Euro ve Avrupa Yatırım Fonu da 60 milyon Euro ile sponsor oldu. Kuruluş sürecine ilişkin ilk imzalar Ankara’da atıldı. Avrupa Yatırım Fonu Başkanı Pier Luigi Gilibert, Türkiye ekonomisindeki son 10 yıllık değişime dikkat çekerek, bankacılık ve finansal sektörünün yeniden yapılandırıldığını, önemli reformlar ve altyapı yatırımları yapıldığını söyledi. Türkiye’ye Avrupa Yatırım Bankası’ndan son 10 yılda 17 milyar Liralık finansal kredi sağlandığını anlatan Gilibert, Türkiye’nin bankanın en büyük yedinci faydalanıcı ülkesi olduğunu anımsattı. “Büyüme ve inovasyon Türkiye için ne kadar önemliyse Avrupa için de büyüme ve inovasyon önemli” ifadelerine yer veren Gilibert, bundan dolayı “fonların fonu” denebilecek bu girişim üzerine çalışma konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Hazine Müsteşarlığı Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdürü Ali Arslan da, “Bakanlar Kurulu tarafından Müsteşarlığımıza, üst fonlara 5 yıl içinde 500 milyon Lira aktarma yetkisi verilmiştir. Söz konusu 500 milyon lira tutarındaki kaynak, sistemin tasarımı gereği en az 1 milyar 500 milyon lira tutarında bir etki yaratacaktır” diye konuştu.

BAŞLANGIÇ İÇİN 200 MİL YON EURO
KOSGEB Başkanı Recep Biçer, başlangıç büyüklüğü 200 milyon euro olarak planlanan fonun hızlı büyüme potansiyeline sahip iş fikri ve erken aşamadaki işletmelere bir finansman seçeneği oluşturacağını söyledi.

Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu Katılım Anlaşması’nı Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Werner Hoyer ve KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan imzaladı.

Benzer İçerikler

Yorum Yaz

×

Merhaba!

Bayiliklerle ilgili bilgi almak için danışmanlarımızla iletişime geçebilir ya da bayiliklobisiofficial@gmail.com mail adresine mail atarak bilgi alabilirsiniz..

× WhatsApp Danışma Hattı